Mistä kipinä politiikkaan?

Päivitetty: 21. heinäk. 2018

Olen ollut kiinnostunut politiikasta jo useamman vuosikymmenen ollen enemmän tai vähemmän sivusta seuraamassa, mitä kaikki muut tekivät. Tuohon aikaan puhuin, että "ei noin" tai "eihän tuosta tule mitään" tai jotain muuta yhtä ylevää, mitä sivusta seuraajan suusta saattoi odottaakin. Olin kuorossa valittava kansalainen, joka ei saanut ääntään kuuluville, mutta silti asioista piti valittaa.


Helsinki-Malmi Lentoasema
Malmin Lentoaseman pyöreä terminaalirakennus valmistui vuonna 1938.

Vuonna 2016 aktivoiduin, kun Malmin lentoasemaa taas kerran oltiin toden teolla ajamassa alas. Eihän se voinut olla mahdollista, että yhtä maailman vanhimmista yhä toimivista lentoasemista oltiin lakkauttamassa ja sen tilalle suunniteltiin ns. halpoja asuntoja. Hei, se kenttähän on perustettu suolle, joka on aikoinaan valittu juuri siksi, että se ei soveltunut asuntokäyttöön!


Kesällä 2016 alkoi jotain ennen kokematonta, kun Lex Malmi kampanja saatiin käyntiin ja aloitteeseen ruvettiin keräämään nimiä. Tarvittavat 50 000 kannatusta saatiin kasaan ennäytysajassa, noin kahdessa kuukaudessa. Joukko vapaaehtoisia keräsi nimiä turuilla ja toreilla. Näiden tapahtumien yhteydessä tapahtunut keskustelu sai aikaan sen reaktion, että olin jo päättänyt lähteä mukaan paikallispolitiikkaan.


Eihän se toki niin helppoa ollut, mutta onneksi tapasin erään henkilön, joka oli mukana keräämässä myös nimiä Lex Malmi aloitteeseen, sattui kysymään, josko lähtisin hänen kuntavaalikampanjatiimiinsä. Tuo kysymys oli se starttinappula minun aktivoimiseksi. Eikä sitä päätöstä ole tarvinnut katua päivääkään.

28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki